İçindekiler
Kombi dolabı hangi malzemeden yapılır?
Kombi dolabı iki tür malzemeden üretilir plastik ve mdf üzerinden üretimi yapılır. Kombinizin konumu sizin hangi tür kombi dolabı kullanmanızı gösterir.
Kombi dolabı mdf olur mu?
Mutfakta bulunan kombileriniz için mdf dolap tercih edebilirsiniz. Dış alanlarda kombiyi dolap ile korumaya alırken tesisat kısmını da mutlaka koruma altına aldırmanız gerekir. Tesisatların yalıtımı yapılmadan dış mekanlarda kullanılması kombiden alacağınız verimi de olumsuz yönde etkileyecektir.
Kombiye dolap yapılır mı?
Kombi mutfağınızda monteli durumda ve dolap yaptırmak istiyorsanız; mdf üzerine kurulan mobilyaları seçebilirsiniz. Mobilyacıdan bu konudaki yardımları alabilirsiniz. Kombi balkonda ise ve dolap yaptırmak istiyorsanız; plastik malzemeden yapılan dolapları tercih etmenizi öneririz.
Kombi dolabı şart mı?
Elbette kombi dolabı kullanımı şart koşulmuyor ve bununla ilgili bir gereklilik de bulunmuyor.
Kombi dolabı kaç cm olmalı?
Peki, kombi dolabı için ideal boyut nedir? Bahsettiğimiz gibi bu konuda size kombinizin boyutu yol gösterecek. Kombinin genişliğinden 30-35 cm, boyundan ise 60-65 cm büyük dolaplar sizin için uygun olabilir.
Kombi dolabı olmadan doğalgaz açılır mı?
Ekiplerimiz gaz açımına geldiğinde doğalgaz ile ilgili kullanacağınız bütün cihazların kullanıma hazır halde bulunması gerekmektedir. Ayrıca; Ocağın bulunduğu yerde iki adet menfez (havalandırma) bulunmalıdır. Kombi dışarıda ise; kombi dolabı olmalıdır.
MDF dolap mı suntalam mı?
Sunta neme ve suya dayanıklı değildir, maruz kaldığında genişler ve bükülür. Bu nedenle özellikle suyla temas edecek mobilyalarda daha çok MDF levhalar tercih etmelisiniz. Suntanın MDF’ye göre avantajı ise vida tutma özelliğinin daha iyi olmasıdır.
Kombi Dolabini kim takar?
Kombinin balkona montajında İGDAŞ tarafından kombi muhafaza dolabı istenir. Kombi muhafaza dolabı bu fiyata dahil değildir.
Kapalı balkonda kombi dolabı zorunlu mu?
Kombi dolabı açık balkonda kombi montajı yapıldığında gereklidir. Kombinin bacası dahil altta bulunan tesisatlarla birlikte içine alacak şekilde bir dolap montajı yapılır. Aksi taktirde Aksagaz dağıtım firması gaz arzını sağlamaz.
Kombi neden mutfakta olur?
Kombilerin kış günlerinde donma ihtimaline karşı uyaran uzmanlar, bu cihazların balkon yerine mutfağa alınmasının daha güvenli olduğunu belirtiyor.
Kombi neden balkona konulur?
Bacalı ve Hermetik Kombi Montajı İçin İdeal Alanlar Örneğin, cihazınızı mutfağınıza monte etmek yerine, balkonunuzda bunun için bir bölme oluşturabilirsiniz. Böylece hermetik kombiniz, yanmak için ihtiyacı olan temiz havayı dışarıdan alacak ve oluşan atık gazı yine dış ortama verecektir.
Kış aylarında kombi kapatılır mı?
Yanıtımız hayır. Kombi kış dönemlerinde uzun süre evde olunmadığında kapatılabilir. Yaz döneminde evde değilseniz kombiyi kapatarak tasarruf yaşayabilirsiniz.
Kombi soğuktan nasıl korunur?
Kısa süre kapatılacak kombinin donmaması için (6 ay ya da daha uzun bir süre) elektrik beslemesi ve gaz vanası açık tutulmalıdır. Bu sayede donmaya karşı emniyet sistemi devreye girebilir. Elektriklerin kesilmesi gibi durumlarda ise, kombi içerisindeki kullanım suyunun boşaltılarak, vanaların kapatılması gerekir.
Kombi derinliği kaç cm?
Genel olarak balkon ve mutfağa kurulan kombiler 110-113 santimetre yükseklik, 60-62 santimetre genişlik ve 37-38 santimetre derinlikte üretiliyor.
Kombinin derinliği ne kadar?
Genel olarak standart ölçüler olarak bilinen kombilerin eni 40 santim olurken boyu 59 santim, derinliği 25,5 santim ve ağırlığı 27 kilogram olmaktadır.