
Fesleğen bitkisi ne işe yarar?
Fesleğenin Faydaları Nelerdir?
- Fesleğen bağırsak ve sindirim sisteminizi düzenler; şişkinlik, mide krampı ve sindirim problemlerini gidermede yardımcı olduğundan bu organlardaki problemlerin giderilmesinde kullanılmaktadır.
- Balgam, gaz ve idrar söktürücü olarak bilinir.
- Baş ağrısı ve spazmlara iyi gelir.
Fesleğen bitkisinin özellikleri nelerdir?
Yetişkin fesleğenlerin boyları genellikle 20 ile 60 cm arasında değişir. Renkleri açık yeşilden koyu yeşile kadar değişen yaprakları yumuşak olup, 1–5 cm arasında uzunlukta ve 1–3 cm arasında genişlikte olurlar. Soğuğa karşı çok duyarlı olan fesleğen bitkisi en çok sıcak ve kuru ortamları sever.
Fesleğen ve reyhan farkı nedir?
Pek çok kişi reyhanla fesleğeni farklı bitkiler olarak bilirler ancak bu iki bitki tamamiyle aynıdır. Fesleğen, reyhan bitkisi üzerinde oluşan doğal yâda yapay yollarla gerçekleşmiş kültivar işlemleri sonucunda oluşmuştur. Bu iki bitki arasındaki fark bahçe nanesi ve dağ nanesi arasındaki farktan daha azdır.
Evde fesleğen nasıl yetiştirilir?
Evde Fesleğen Nasıl Yetiştirilir?
- Fesleğeni ekmek için humus bakımından zengin, torflu toprak tercih edin.
- Fesleğeni mutlaka güneş ışığı alan ortamlarda yetiştirin. …
- Fesleğeni, drenaj delikleri olan orta boyutlarda saksılara ekebilirsiniz. …
- Fesleğen çok sulama gerektiren bir bitki değildir.
Fesleğen en iyi nerede yetişir?
Daha çok Akdeniz ülkelerinde yetişen bu bitki, güzel kokusu, yeşil yaprakları ve pembe güzel çiçekleriyle bilinir. Ana yurdu Güney Asya olan bu bitki, yılda bir kez yetiştirilebilir. Evde kolaylıkla yetişebilen güzel kokulu bitkiler arasındadır.
Kaç çeşit fesleğen var?
Dünyada da üretimi ve tüketimi yaygın olan fesleğenin Ocimum cinsi Ballıbabagiller (Lamiaceae) familyasına ait olup, buna bağlı tek yıllık ve çok yıllık olmak üzere (Ekren ve ark., 2009) yaklaşık 65 türü olduğu belirtilmektedir (Paton ve ark., 1999; Karaca, 2017).
Fesleğen nasıl yenilir?
Fesleğen çiğ bir şekilde tüketilen bir besindir. Ancak pişirdikten sonra tüketmek de mümkündür. Stres, uykusuzluk gibi etkenlere karşı 1-2 adet fesleğen yaprağını çiğneyebilirsiniz. Eğer sade bir şekilde tüketmek istemiyorsanız yemeklere ve soslara, ince kıyılmış fesleğen serpiştirebilirsiniz.
Fesleğen ömrü ne kadar?
Tek yıllık, otsu bir bitki olan Ocimum basilicum (fesleğen) mini çalı ve küçük çalı biçimlerinde gelişse de ömrü ilkbahardan en fazla kışa kadardır.
Fesleğen kaç ayda yetişir?
Fesleğen tohumu saksıya ekildikten sonra yaklaşık 10 gün içinde çimlenebilir. Bahçeye fesleğen tohumu ekildiğinde fesleğen kısa bir süre içerisinde gelişecektir.
Saksıda fesleğen bakımı nasıl yapılır?
Fesleğen bakımı evde saksıda kolayca yapılabilir. Toprağını kontrol ederek bitkinin su ihtiyacı karşılanır. İklime göre haftada 1 defa yahut 2 defa sulama isteyebilir. Şayet, bitkinin toprağı kurumuşsa elinizle kontrol edebilir sulamayı yapabilirsiniz.
Fesleğen çiçeği kaç günde bir sulanır?
Haftada bir defa iyice sulamak yeterli olacaktır. Fesleğen çok su seven bir bitki değildir ama bu demek değil ki kuraklığı sever bu nedenle haftada bir sularken derinlemesine sulama yaptığınızdan emin olun. Yazın yoğun sıcaklarında bu haftalık periodu haftada iki-üçe çıkarmak ideal olacaktır.
Fesleğen tadı neye benzer?
taze fesleğen, meyan koku ve karanfilin bir melezi olduğunu kanıtlarcasına keskin ve acı bir tada ve çok kuvvetli bir aromaya sahiptir. akdeniz mutfağının vazgeçilmez unsurudur; leziz italyan.
Fesleğenin zararları nelerdir?
Çok tüketilirse: Çok yüksek oranda ve çok sık kullanılması vücutta olumsuz etkiler yaratır, kanseri tetikleyebilir. Bu yüzden fazla tüketilmemelidir. Ayrıca hamile kadınların kullanması da sakıncalı olabilir. tarafından sağlanmaktadır.
Yatak odasında fesleğen olur mu?
Fesleğen yatak odasına konur mu? Pek çok kişi tarafından doğru olduğu bilinen "Yatak odasında bitki bulundurulmaz!" inancı tamamen yanlış. Uzmanlar, bitkiler geceleri karbondioksit yaydığı için havadaki oksijeni azalttığını ancak bu durumun sanıldığı kadar tehlikeli olmadığını söylüyor.
Maybe you are interested in:
Related searches
- Fesleğen Bakımı
- Fesleğen Migros
- Fesleğen Çiçeği
- Fesleğen Nedir
- Hangi fesleğen Yenir
- Süs fesleğen
- Hangi fesleğen Yenmez
- Fesleğen Yenir mı