Telefondaki mikroplar nasıl temizlenir?
İçindekiler
Akıllı telefonları temizlemek için su ve sabun kullanmak en etkili yöntemlerden biri olarak görülüyor. Telefonun ön kısmı, sabunlu suya batırılmış sert olmayan bir kumaşla yavaşça temizlenebilir. Apple, gözlük camı temizlemek için kullanılan kumaşın bu amaçla kullanılabileceğini söylüyor.
Telefonun icini nasil temizlenir?
Cihazları temizlerken yüzde 70 izopropil alkollü mendil veya dezenfekte edilmiş mendil kullanılabilir. Telefon temizlenirken kesinlikle çamaşır suyu kullanılmamalıdır. Cihaz temizlenirken; yumuşak, tüy bırakmayan ve hafif nemli bir bez kullanılabilir.
Telefon temizleme spreyi nasıl yapılır?
Antibakteriyel temizleme spreyi alın. Cep telefonunu temizleme spreyiniz yoksa, küçük bir sprey şişesine %70 izopropil alkol ve %30 distile su ile doldurun. Bu içerikleri internet üzerinden veya en yakın eczaneden edinebilirsiniz. Telefonun üzerindeki tüm aksesuarları çıkartın.
Cam sil ile telefon silinir mi?
Alkol içeren temizlik malzemeleri de telefon ekranına ciddi zarar verir, kolonya, el dezenfenktanı, Camsil ve diğer temizleyicileri ekranınızı silmekte kullanmayın. Evet, alkol içeren ürünler mikropları öldürmesi, çabuk kuruması ve iyi temizlemesi ile meşhur ancak telefon ekranına oldukça zararlı.
Bir telefon nasıl soğutulur?
Telefonlar Nasıl Soğutulur?
- Kılıf ya da koruyucu varsa çıkarın.
- Tüm bağlantıları devre dışı bırakmak için uçak moduna geçin.
- Güneş altındaysa telefonu gölgeye bırakın.
- Serin bir ortamda sıcaklığı düşürmeye çalışın. …
- Ekran parlaklığını azaltın.
Telefon ıslak mendil ile silinir mi?
Islak mendil kullanmak Oysa bu ürünler ekranı çizebiliyor. Elektronik ekran temizliğinde, gözlük kutuları ile birlikte verilen mikrofiber yapıdaki bezleri kullanmak gerekiyor.
Elektronik cihaz nasıl temizlenir?
Az miktarda alkol ve bir parça suyu bir sprey şişesine dökün . Hazırladığınız alkol ve su solüsyonunu bir mikrofiber beze püskürtün. Temizlik bezine dokunulduğunda, ıslaklık hissedilmemesi gerektiğini göz önünde bulundurun. Nemlendirdiğiniz mikrofiber temizlik beziniz ile ekran haricindeki tüm yüzeyleri silin.
Telefon bakımı nasıl yapılır?
Bataryayı pamuk ya da toz önleyici mendil ile temizledikten sonra, kart yuvası ve diğer ayrıntı bölgeleri kulak çöpü ya da kullanılmamış diş fırçası yardımı ile temizleyebilirsiniz. Akıllı telefonunuzun ekranı ve arka kasasınız temizlemek için ekran temizleyici spreyler kullanmalısınız.
Kamera içi nasıl temizlenir?
Cep Telefonu Kamerası Nasıl Temizlenir?
- Toz ve kumu temizlemek için bir lens kalemi kullanabilirsiniz.
- Yumuşak veya mikrofiber bir bez parmak izlerinden, su lekelerinden ve yağ kalıntılarından kurtulmanıza yardımcı olacaktır.
- Basınçlı hava kullanmak tüy, toz ve kum için başka bir çözüm olabilir.
Telefondaki kirler nasıl çıkar?
İnatçı Kirler İçin Karbonat Kullanıyoruz Karbonatı direkt olarak kılıfın kirli olan bölgesine serpiyorsunuz. Karbonatı diş fırçasıyla ovalamaya devam ediyorsunuz. Kurumuş kirler ve yağlar bu şekilde telefon kılıfınızdan sökülüyor.
iPhone telefon nasıl temizlenir?
Temizleme için şu yönergeleri izleyin:
- Tüm kabloları çıkarın ve iPhone’unuzu kapatın.
- Yumuşak, hafif nemli ve tüy bırakmayan bir bez (örneğin, gözlük temizleme bezi) kullanın.
- Açıklıkları neme maruz bırakmayın.
- iPhone’unuzu dezenfekte etme yönergelerini uygulamıyorsanız temizlik ürünleri kullanmayın.
Cep telefonu ahizesi nasıl temizlenir?
Bir kuru sulu boya fırçası yardımı ile narin hareketlerle tek yöne doğru mikrofon, hoparlör veya ahizeyi süpürün. Birkaç kez tekrarlayın. Çift taraflı bant kullanarak mikrofon, hoparlör veya ahizeyi temizleyebilirsiniz. Bandı mikrofon, hoparlör ve ahize yerlerine biraz bastırarak temizleyebilirsiniz.
Gözlük temizleme spreyi ile telefon temizlenir mi?
Bu ürünü temizlemek için cam temizleyicileri, ev tipi temizlik malzemeleri, aerosol spreyler, çözücüler, amonyak, aşındırıcı maddeler veya hidrojen peroksit içeren temizleyiciler kullanmayın.
Cep telefonu nasıl kurutulur?
Telefonunuzu kuru bir kaba koyun, cam ya da plastik olabilir, üzerini pirinçle örtün. Kapağını kapatın ve kuru bir yere koyun, tercih olarak güneş ışığı alan bir yere. 24 saat sonra telefonunuzu çıkarın ve açmayı deneyin.
Telefon mikrop tutar mı?
El hijyenine dikkat edilmediği taktirde, kontamine yerlere dokunduktan sonra cep telefonları tutulduğunda, birkaç saat boyunca telefonların yüzeylerinde virüs canlı olarak kalabiliyor. Bu durumda yüz bölgesinde ağız ve buruna yakın bölgelere telefon yakınlaştığında bulaşma olasılığı artabiliyor.”